Stefano Giovannoni

En prisbelønnet designer

Den italienske designer Stefano Giovannoni er kendt for sin alternative og innovative tilgang til design. Med sig i baggagen har Stefano Giovannoni en stor portefølje, som han har skabt gennem sine mange internationale samarbejdspartnere som blandt andet FLOS, Moooi og Alessi.

                               

Fra La Spezia til Milano

Stefano Giovannoni født i byen La Spezia i 1954, som ligger ved kysten i det nordlige Italien. 24 år og 164 kilometer senere dimitterede Stefano Giovannoni fra Firenzes universitet i arkitektur.

Det blev starten på en spirende karriere, hvor han valgte at forfølge drømmen som designer. Stefano Giovannoni flyttede derfor til Milano, hvor han fik rig mulighed for at udvikle og dyrke sin passion for kunst og design.

                              

En tidløs dimension

Stefano Giovannonis designs henvender sig til en bred målgruppe, eftersom de innovative og livagtige designs gør det muligt for folk i alle aldre at identificere sig med produktets funktion og æstetik.

Det har derfor aldrig været svært for Stefano Giovannoni at etablere samarbejde med større, internationale virksomheder, idet hans ironiske og kreative designs indeholder en tidløs dimension, som gør produkterne langtidsholdbare og attraktive for de fleste.

Virksomheder som Fiat, Alessi, Siemens, Lavazza, Samsung og Seiko er blot et mindre udsnit af de mange internationale samarbejdspartnere, som Stefano Giovannoni har skabt succesfulde designs for.

 

Et figurativt univers med Qeeboo

Qeeboo er italiensk brand, som holder til i Milano, hvor Stefano Giovannoni og flere anerkendte designere som Andrea Branzi og Marcel Wanders sætter deres kunstneriske præg på Qeeboos produkter. Med dekorative og iøjnefaldende designs har Qeeboo skabt et figurativt univers, som vinder indpas hos de fleste.

 

Rabbit

Med Rabbit-serien fra Qeeboo har Stefano Giovannoni forenet praktiske løsninger og dekorative formål. Serien findes i flere varianter med eller uden lys, hvor du selv kan vælge, hvorvidt du ønsker en inden- eller udendørsudgave.

 

Derudover findes serien både i børne- eller voksenstørrelser, hvor du kan sidde med fronten eller ryggen placeret mod kaninens ører, som giver dig en komfortabel siddeplads med god støtte.

                                   

 

Stefano Giovannoni har med denne serie skabt et design, som tager udgangspunkt i kaninens bløde former og blide natur.

Rabbit-serien er populær at bruge som natlampe eller børnestol ved tegnebordet på børneværelset. Stefano Giovannoni har udstyret serien med den ekstra detalje, at alle produkter i serien er transportable, hvilket betyder, at du kan flytte rundt på dem inde i huset eller ude i haven.

 

Se flere varianter fra Rabbit-serien her

 

Børnelampen Daisy

Lampen Daisy fra Qeeboo er et godt eksempel på, hvordan Stefano Giovannonis designproces foregår i en kreativ verden, hvor kun fantasien sætter grænser.

                                     

Her er tale om en moderne fortolkningen af kærlighedshistorien om Daisy – og det klassiske citat om ”elsker – elsker ikke”. Med denne lampe har Stefano Giovannoni lagt vægt på at skabe en iøjnefaldende lampe, som frembringer associationer om blomster og eventyrlige feer hos folk.

 

Se Daisy her.

 

Se Stefano Giovannoni fortælle om Rabbits historie her